DGS Haaksbergen

DGS Haaksbergen

Project naam: Nieuwbouw DGS te Haaksbergen

Opdrachtgever : Installatietechniek Semmekrot BV
Jaar : 2019 / 2020
Installateur E : Installatietechniek Semmekrot BV
Installateur W : Installatietechniek Semmekrot BV
Architect : Bessels Architecten

Omschrijving werkzaamheden:

Ten behoeve van de Nieuwbouw DGS te Haaksbergen, hebben wij de installateur ondersteund met het vervaardigen van een kostprijsberekening en een voorontwerp, op basis hiervan heeft de installateur de opdracht geworven.

Na gunning van de opdracht aan de installateur hebben wij het volledige ontwerp ten behoeven van de elektrotechnische- en werktuigkundige installaties vervaardigd vanuit één 3D model.

Bijzonderheden:

Het ontwerp alsmede alle berekeningen zijn volledig gerealiseerd vanuit één 3D model.

De productieruimten zijn voorzien van een warmtepompsysteem waarmee zowel verwarmd als gekoeld kan worden. Verder zijn de productieruimten voorzien van een balansventilatiesysteem alsmede een lasdampfilterinstallatie. Voor de productiewerkzaamheden is een persluchtinstallatie gerealiseerd. De verlichting is volledig in stofdichte LED verlichting uitgevoerd, welke door middel van het GBS systeem automatisch gestuurd wordt.

Het kantoor is voorzien van een geavanceerd warmtepompsysteem op basis van VRF techniek waarmee zowel gelijktijdig verwarmd als gekoeld kan worden. Het systeem is geoptimaliseerd met aanwezigheidsdetectie waardoor maximale energie-efficiëntie wordt behaald. Verder is het kantoor uitgerust met een luchtbehandelingsinstallatie, waardoor een optimaal binnenklimaat gewaarborgd is. De verlichting is volledig in LED verlichting uitgevoerd welke automatisch gestuurd wordt op basis van GBS en aanwezigheidsdetectie.

Om de veiligheid in en rondom het gebouw te waarborgen is er een CCTV systeem, een inbraaksignaleringsinstallatie alsmede toegangscontrole systeem aanwezig.

Date

23 januari 2021

Tags

Industrie